2007-09-14

Mota Ole i grind eller att ta Mads ur skolan

FC Köpenhamn sägs vara förebilden. Dagens debatt är befriande i sammanhang av att det tidigare så hyllade FCK nu får lite kritik. Men Bröndby är ett annat exempel om än lite äldre. Även BIF är en sammanslagning från 1963 (tror jag) och kollar man in SAS-ligans (sålt sitt namn) tabell, återfinner man ytterligare två klubbar som stinker fusion lång väg. Serieledande Midjylland samt Nordsjälland. Den här sortens fusioner verkar vara lite av en dansk folkrörelse i nivå med tävlingsdans och svenskhat.

Brittisknfluerad och överparanoid publikövervakning, amerikansk överkommercialisering samt en 12-lagsserie som känns konstlad då den spelas i 33 omgångar och kan ge väldigt orättvis fördelning av hemma respektive bortamatcher. Nej, dansk ligafotboll är ren och skär ondska. Bränn bron och sänk färjorna. Så billig och god är inte ölen ändå.

4 kommentarer:

Kapten sa...

Midjylland är mycket riktigt en fusion av Ikast och Herning.
Men Nordsjälland är faktiskt bara en klubb, dom har dock andra problem, som att kommunen bildade klubben och borgmästaren gav dom pengar dom inte hade rätt till...

Siwert Band sa...

Bruce:
Så himla rätt! Det smärtar mig enormt att vi inte kunde snuva FCK på segern i Royal League.

[cmh] sa...

Dansk öl är överskattad!

Bruce Banner sa...

cmh:
Word.