2007-09-21

Vad skall vi med Europa till?

Det är ett evigt tjat om att svenska lag måste ut i Europa. Med tanke på hur det ser ut är det ändå rätt märkligt.

Publiken skiter uppenbarligen i Europacuperna. Av de lag som spelat i europeiska cuper i höst kan endast Elfsborg bära huvudet något sånär högt men deras publiksnitt räddas av en match mot storlaget Valencia. Annars är publikintresset för Europamatcherna på Superettanivå.

Dessutom tycker alla att det är för kallt att spela fotboll när cuperna avgörs. När RL skall spelas gnäller i stort sett alla på vädret, klimatet och planerna. Media gör allt för att skriva hur kallt, bedrövligt och idiotiskt det är att spela fotboll i november och spelarna muttrar om hur svårt det är att spela på de usla planerna. Om nu Elfsborg och något annat lag går till gruppspel i UEFA-cupen, då kommer vi väl att höra samma gnäll, eller? Det lär inte bli varmare och bättre planer i Sverige för att det är UEFA-cupen eller CL man spelar.

Till råga på allt så ”tvingas” lagen till hårdare spelprogram än de allsvenska konkurrenterna pga Europaspelet vilket är så himla orättvist. Värt att notera är att när Blåvitt var framgångsrika i Europa så var det himla orättvist att de fick matchtempo i kroppen tidigt på säsongen.

Nej, med tanke på hur jobbigt det är med Europa-spel och det minimala intresset så borde vi kanske strunta i att skicka ut lag i Europacuperna?

2 kommentarer:

Bruce Banner sa...

Det roliga är att RL är något av det mest utskällda vi har. Samtidigt är publiksiffrorna där, i januari ofta betydligt bättre än Cupmatcher mot allsvenskt motstånd i Juli eller Uefacupmatcher mot likvärdigt motstånd i augusti.

Kent Brockman sa...

Kommentarerna kring RLs värdelöshet har alltid stunkit av bitter avundsjuka.