2007-09-29

Don´t mention the war - fill in the blanks

Är det det bästa avsnittet från Fawlty Towers? Jag tror det och en enda replik har gett uttryck för en hel företeelse. Don´t mention the war är att intuitivt och kollektivt bortse och förtränga ett för alla uppenbart och i vissa fall smärtsamt faktum. Påtalar man "kriget", saknar du normalt sett det som nu för tiden kallas "social kompetens". Antingen det, eller så är du ett barn eller berusad.

Är jag ensam om att tycka det är roligt att spana fram olika gruppers "don´t mention the war"?

Kan vi inte hjälpas åt. Jag börjar med en, starkt influerad av ett Siwert Band-alster.

Grupp: Svenska fotbollsetablissemanget med pampar, sponsorer, journalister, klubbar och experter.
Don´t mention the war: Michele Platini är, gör och vill göra allt det där som faktiskt kan komma att främja svensk fotboll. Hans raka motsats är de facto hans svenske föregångare. Platini är (av vad vi sett och hört hittills) det bästa som kunde hända Uefa, europeisk fotboll och faktiskt svensk fotboll. Du kommer aldrig erkänna detta, men du vet att vi har rätt Lars-Åke...

2 kommentarer:

Siwert Band sa...

Underbart Bruce! Hade ett nästan färdigt inlägg om vad Platinis redan lagda förslag kommer att innebära. Nu har du stulit poängen så jag får göra om det lite. Men i korthet ökar ham chanserna för små nationer att ta plats i Europa-cuperna. Dessutom föreslår han att cupmästarna i de 16 högst rankade nationerna går till CL-kval.

Anonym sa...

Grupp: Media
Don't mention the war: Lag utanför 08-området. Som lag utanför 08-området räknas även BP.