2007-09-18

Bengans förbannelse

Bengt Andersson har varit en riktigt bra målvakt i Blåvitt i snart tio säsonger, under några av dessa har han till och med varit Allsvenskan bäste målvakt. Han kom 1998 till ett lag som storsatsade på att ta tillbaka guldet men kanske var Blåvitts öde de närmaste tio åren redan beseglat i och med att Bengan värvades. Över Bengans huvud tycks nämligen en förbannelse vila. En förbannelse som gör att han aldrig kommer att vinna något inom fotbollen. Ryktet säger att Bengan aldrig vunnit någonting, inte ens en liten knattecup. De flesta lag han hamnat i har haft svackor just när Bengan spelat där, trots att Bengan ofta storspelat själv. Så fort vi varit nära en titel har Bengan sviktat eller något annat har hänt. I RL-finalen krävdes en stor mängd straffar innan förbannelsen slog till. Men förbannelsen slog till och därför är Bengan utan titel.

Jag har de senaste åren varit övertygad om att med Bengan i truppen blir det ingen titel pga förbannelsen och tyvärr ser det ut som att jag kommer att få rätt. Det gör mig väldigt ont för man känner lite extra för en träningsvillig atlet, asket och profil som Bengan. Det är inte många 25-åringar som kan matcha hans kropp och medicinska värden.

Får några år sedan såg det så bra ut. En engelsk klubb hörde överraskande av sig och ville ha över honom på provspel. Ett kontrakt där hade varit ett värdigt avsked för Bengan som hade kunnat avrunda sin långa karriär med några välbetalda år i England. Han hade då lämnat ett Blåvitt på uppgång och vi hade mints honom som en målvaktsprofil med en härlig inställning som stannade under de svåra åren. Tyvärr blev det inget kontrakt i England och nu börjar alltfler vilja peta honom till förmån för en 18-åring och den alltid like ödmjuke och självdistanserade Hedman sitter tydligen och kritiserar honom i TV. Ett inte alls värdigt avsked för en hjälte som Bengan.

Jag räknar nämligen med att detta är Bengans sista säsong i Blåvitt och jag vill tacka honom för många stora stunder och idioträddningar som ingen annan hade klarat av. Hoppas han får god jaktlycka nu när han kan ägna sig åt sin hobby ännu mer. Villaägarna söder om Kungsbacka lär bli glada när Bengan är hemma jämt och jagar grannskapet rent på rådjur. Vi blåvita kan se fram emot nya titlar när Bengans förbannelse lyfts av Blåvitts axlar.

1 kommentar:

Juho Hemmola sa...

Väl talat, broder. Jag vet att du länge talat om Bengans förbannelse och sorgligt att säga så har ju tiden bara givit dig allt mer rätt för varje säsong.
Det är tragiskt med tanke på hur mycket gott Bengan gjort i klubbens tjänst.